Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Σκυταλοδρομία "Running out of time"


Το σχολείο μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σχολείων για την υποστήριξη της Σκυταλοδρομίας Running Out of Time Relay που διοργανώνεται από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) την Carbon Copy και με την υποστήριξη της UNESCO. Πρόκειται για μια κοινή δράση του 18ου Νηπιαγωγείου με το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Σχολεία προσφέρει την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να ασχοληθούν με ζητήματα που αφορούν την Κλιματική Αλλαγή, να συμμετάσχουν στο κάλεσμα για καθολική Ποιοτική Κλιματική Εκπαίδευση, να λάβουν μέρος σε μια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και να συμμετάσχουν σε μια πραγματικά παγκόσμια εκδήλωση.

Το Running Out of Time θα είναι η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία που επιχειρήθηκε ποτέ, με χιλιάδες ανθρώπους να εργάζονται για να τρέξουν, να πλεύσουν και να ποδηλατήσουν συνοδεύοντας τη σκυτάλη 7.767 χλμ. Η σκυταλοδρομία θα ταξιδέψει σε 18 χώρες, από τη Γλασκώβη έως το Σαρμ ελ Σέιχ – όπου θα στείλει ένα μήνυμα για τη δράση για το κλίμα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τους ηγέτες και τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης που συγκεντρώθηκαν στην 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Σας καλούμε να διαβάσετε και να υποστηρίξετε αυτό το μήνυμα στην ιστοσελίδα αναμετάδοσης: https://running-out-of-time.com/.

Συγκεντρώνοντας δυναμική σε κάθε βήμα της διαδρομής, οι εορτασμοί αναμετάδοσης θα κορυφωθούν με την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Σχολεία, όταν χιλιάδες σχολεία θα συγκεντρωθούν για να οργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις αναμετάδοσης και κλιματικές δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες για την ημέρα θα βοηθήσουν στην εμπλοκή των μαθητών σε ζητήματα που σχετίζονται με το κλίμα με διασκεδαστικό τρόπο, καθώς και θα αρχίσουν να τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους ενέργειες και να εκφράσουν τις δικές τους ανησυχίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Σχολεία είναι μια ημέρα για τα σχολεία σε όλο τον κόσμο να ενωθούν, να δείξουν πώς οι τοπικές δράσεις έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και να ακουστούν στην 27η Διάσκεψη! Με την ευκαιρία αυτή οι μαθητές έφτιαξαν τη δική τους σκυτάλη με ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγράφισαν και έγραψαν τα δικά τους μηνύματα για την Κλιματική αλλαγή. Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν μέσα στην σκυτάλη και δόθηκαν στο δήμαρχο της πόλης μας. Ταυτόχρονα έλαβαν μέρος σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και ασχολήθηκαν με προγράμματα και πόρους από τους κορυφαίους οργανισμούς περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον κόσμο!Ακολουθούμε τη διαδρομή της σκυταλοδρομίας στον χάρτηΗ σκυτάλη μας 

Ευχαριστούμε πολύ τον κο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ που μας δέχτηκε και τον κο Αντιδήμαρχο Ιωάννη Αϊβατίδη που με την ευκαιρία αυτή μας ξενάγησε και στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Αφιέρωμα στον τοπικό τύπο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...