Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικος πυρετός

Χίλια ευχαριστώ και χίλια συγγνώμη από τις εξαιρετικές συναδέλφους που δεν έχω πάρει ακόμα τα βραβεία με τα οποία με τίμησαν αλλά ο φόρτος των ημερών και της οικογένειας μόλις που μου επέτρεψε να κάνω αυτή την ανάρτηση. Υπόσχομαι όμως το Σαββατοκύριακο να αναπληρώσω και να τα απονείμω κι εγώ με τη σειρά μου.


Έπρεπε λοιπόν να στολίσουμε την τάξη, με τι άλλο βέβαια... ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με παιδικά χεράκια.


Τρισδιάστατες κρεμαστές κατασκευές


























Ψηφιδωτές καμπάνες με κομματάκια που μας έχουν κατά καιρούς περισσέψει και τα κρατάμε πάντα σε μια λεκανίτσα
















Κατασκευάσαμε την κάρτα-πρόσκληση. Επέλεξα κάτι τρισδιάστατο και στα αγαπημένα μου ψυχρά χρώματα για να θυμίζει την κρύα νύχτα των Χριστουγέννων.



γράψαμε τις ευχές μας


Χαρήκαμε ιδιαίτερα την πηλοπλαστική των χριστουγεννιάτικων στολιδιών μας από την οποία προέκυψε το παρακάτω αποτέλεσμα (λεπτομέρεια: τη στιγμή που τα βάφουν με τις τέμπερες πασπαλίζουν με χρυσόσκονη για να κολλήσει).



Με ανακυκλώσιμα ποτηράκια από αρωματικά κεριά (τα οποία έχει μανία να αγοράζει ο σύζυγός μου και εγώ μανία  να τα κρατάω για να τα κάνω χριστουγεννιάτικα κηροπήγια), ατλακόλ, χρυσόσκονη, χαρτοπετσέτες και κορδέλες. Είναι πολύ απλό: περνούν την ατλακόλ με πινέλο και πασπαλίζουν με χρυσόσκονη της αρεσκείας τους.












 Βέβαια δεν παραλείψαμε να μιλήσουμε για τα έθιμα των ημερών. Ιδιαίτερα βοηθητικό είναι το υλικό που κατέβασα από το blog της Τάνια Μάνεση  το πλασικοποίησα και πίσω από τις εικόνες έβαλα σκρατς. Με βάση τα εικονίδια μιλήσαμε για τα έθιμα των Χριστουγέννων: στολίζουμε δέντρο και βάζουμε τη φάτνη, λέμε τα κάλαντα, κρεμάμε στεφάνι, μελομακάρονα κλπ. Έθιμα Πρωτοχρονιάς: έρχεται ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει δώρα καθώς στην Ελλάδα αυτό συνηθίζεται να γίνεται την Πρωτοχρονιά, τη βασιλόπιτα, το ρόδι που σπάμε για καλή τύχη... Θεοφάνεια: έγινε η βάπτιση του Χριστού και φάνηκε το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού, αγιασμός των υδάτων, οι καλικάντζαροι φεύγουν. Στη συνέχεια μοίρασα τις εικόνες και κάθε παιδάκι την κολλούσε στην κατάλληλη θέση του πίνακα.






Η συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο....

2 σχόλια:

Δανάη είπε...

Όλα πολύ πολύ όμορφα!μπράβο σας!

Νίκη Σκουτέρη είπε...

Βασιλική, πολύ πρωτότυπη η καρτούλα σας. Μπράβο για ότι κάνετε!

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...