Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ



Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, έχει ενεργοποιήσει ψηφιακά εργαλεία που έχουν επιτρέψει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας - χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση .
Οδηγίες σύνδεσης στην εικονική τάξη με χρήση υπολογιστή/tablet/κινητού τηλεφώνου:

  1. Λαμβάνετε από τη νηπιαγωγό ηλεκτρονικό μήνυμα (email, chat) με τον σύνδεσμο (link) της ψηφιακής της τάξης.
  2. Πατάτε τον σύνδεσμο και συνδέεστε απευθείας.
  3. Σύνδεση με υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζετε την εφαρμογή (open the desktop app). ΠΡΟΣΟΧΗ: Δίνεται μόνο το μικρό όνομα του μαθητή, ΟΧΙ επίθετο και ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ mail.
  4. Χρήση tablet ή κινητού: Θα σας ζητηθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δίνεται μόνο το μικρό όνομα του μαθητή, ΟΧΙ επίθετο, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ mail. Σε περίπτωση που επιμένει στην εισαγωγή mail, ΔΙΝΕΤΕ το παρακάτω εικονικό mail: aa@aa.com


Αναλυτικές οδηγίες δίνονται στο παρακάτω αρχείο 




Οδηγίες σύνδεσης στην εικονική τάξη για μαθητές που δεν διαθέτουν internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...