Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πάμε σούπερ μάρκετ...

Σχολιάσαμε τα έργα τέχνης του Duane Hanson και Andre Kertesz. Τι είναι τέχνη;  Η γλυπτική και η φωτογραφία είναι μορφές τέχνης. αξιοσημείωτες ήταν οι παρατηρήσεις των παιδιών: "Η κυρία είναι λίγο μεγάλη και είναι στο σούπερ μάρκετ", "Το καρότσι της είναι λίγο μεγάλο γιατί δεν είχε γράψει λίστα και ότι είδε στα ράφια το πήρε".  "Το πιρούνι είναι πολύ πεινασμένο,  θα ήθελε να τσιμπήσει κρέας, λαχανικά, πίτσα, μακαρόνια, πατάτες". Επεκτείναμε τη συζήτηση σε κάποιες χώρες δεν χρησιμοποιούν πιρούνι και τρώνε με τα χέρια. Σχολίασαν ότι αυτό πρέπει να το αποφεύγουμε λόγω μικροβίων και καθαριότητας.




Ποιος θυμάται τι αγόρασε από το σούπερ μάρκετ; Ζωγραφίζουν το αγαπημένό τους συσκευασμένο προϊόν.






Ανακαλύπτουμε σε συσκευασίες τροφίμων που κρύβεται η ημερομηνία λήξης (και τι σημαίνει) καθώς και άλλες πληροφορίες. Συζητάμε τα υπέρ της οικογενειακής συσκευασίας σε σχέση με την .ατομική  Λιγότερο χαρτί, πλαστικό και συνεπώς μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.




Συζητάμε τα πλεονεκτήματα της λίστας πριν πάμε στο σούπερ μάρκετ και γινόμαστε Επιθεωρητές Σπατάλης όταν γυρίζουμε στο σπίτι. Αναλαμβάνουν να φτιάξουν την λίστα αφού πρώτα ελέγξουν το ψυγείο και τα ράφια τους. 

Οδεύοντας προς το τέλος του προγράμματός τα παιδιά έφεραν τη συνταγή του αγαπημένου τους φαγητού και μία παραδοσιακή συνταγή ...



... με τις οποίες φτιάξαμε ένα βιβλιαράκι συνταγών


 και το διακοσμήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...