Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Απογευματνό - Βραδινό



Ζωγραφίζουμε το απογευματινό μας και τη δραστηριότητα με την οποία ασχολούμαστε.






Ομαδικό παιχνίδι: ΟΙ μαθητές είναι σε κύκλο. Επιλέγουμε τυχαία έναν και τον ρωτάμε ποιο είναι το απογευματινό που ζωγράφισε. Αν κάποιος άλλος είχε ζωγραφίσει το ίδιο τότε αλλάζει θέση μαζί του.




Παίζουμε Διελκυστίνδα: Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες. η μία προτιμάει να τρώει έτοιμα σνακ και η άλλη σπιτικά. Οι δύο ομάδες τραβάνε το σκοινί προσπαθώντας να παρασύρουν η μία την άλλη.



Παρακολουθούμε το βίντεο με τον ουρακοτάγκο



Πότε είναι χαρούμενος και πότε λυπημένος ο ουρακοτάγκος;
χωρίζουμε τις τροφές που περιέχουν φοινικέλαιο και κάνουν τον ουρακοτάγκο λυπημένο από τις τροφές που δεν περιέχουν φοινικέλαιο και κάνουν τον ουρακοτάγκο χαρούμενο.



Tροφομαχίες: Παιχνίδι Υπερατού με κάρτες τροφών. Κάθε κάρτα απεικονίζει ένα σνακ και σύμβολα που αντιστοιχούν σε ενέργεια, υγεία και περιβάλλον.






Ακολούθησε συζήτηση για το νερό. Διαπιστώσαμε ότι όλα τα παιδιά είχαν παγούρι με νερό βρύσης και όχι πλαστικό μπουκαλάκι. Θέσαμε προβληματισμούς για το τι θα συνέβαινε αν όλοι πίνανε νερό σε πλαστικό μπουκάλι; Πόσα χρόνια θα χρειαζόταν η Γη για να διαλύσει το πλαστικό;

Συνεχίζουμε με το βραδινό μας. Τι τρώνε για βραδινό. Παίξαμε το παιχνίδι "κρυμμένο κρέας". Ονομάτιζα τροφές όπως παστίτσιο, αυγά με μπέικον κι αν είχαν κρέας σηκωνόταν όρθια.

Καταγράψαμε τα υλικά παρασκευής ενός χάμπουργκερ και από που προέρχονται χρησιμοποιώντας και τον παρακάτω λαβύρινθο.





Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο για τις επιπτώσεις της έτοιμης διατροφής των ταχυφαγείων



Παίξαμε ντόμινο με τις κάρτες του χάμπουργκερ και της φακής και αφηγηθήκαμε την πορεία της τροφής μέχρι το πιάτο μας.


Πηγή: WWF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...