Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Φτερωτοί ταξιδιώτες - Μέρος 1ο

Μια φωλίτσα που βρήκα μέσα στα λουλούδια μου ήταν μια πολύ καλή αφόρμηση για να ξεκινήσει μια νέα θεματική για τα αποδημητικά πουλιά τους "Φτερωτούς Ταξιδιώτες"...... πολύ ελκυστικό υπήρξε και το σκουληκάκι μέσα στη φωλιά. Πώς βρέθηκε εκεί;Παρακολουθήσαμε το μεταναστευτικό ταξίδι των αποδημητικών πουλιών στο: http://www.ornithologiki.gr/page_in.php?tID=79403&sID=343 (Συμπληρωματικό υλικό: Παρουσίαση "Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών")

και ζωγραφίσαμε τι βλέπουν οι φτερωτοί ταξιδιώτες:

Σπίτια, ανθρώπους, θάλασσα
Ποτάμια, δέντρα και φυτά

Τις πυραμίδες της Αιγύπτου με τις μούμιες μέσα


Ένα νησί
Πεδιάδες
 τα κόκκινα βουνά της Αγγλίας (έτσι μου είπε, επηρεασμένη μάλλον από τα  κόκκινα λεωφορεία)

Έρημο και θάλασσα


Φτιάξαμε ταϊστρα. Χρειαστήκαμε ένα μπυκάλι, ένα μολύβι, κοπίδι και σποράκια. Ανοίξαμε ένα παράθυρο για να βάζει μέσα το κεφάλι του το πουλάκι και μία τρύπα στην οποία σφηνώσαμε ένα μολύβι για να κάθεται και να τρώει. Στον πάτο κάναμε μικρές τρυπούλες για να φεύγει η υγρασία σε περίπτωση που βραχεί.Την κρεμάσαμε σε ένα δέντρο της αυλής του σχολείου

Φτιάξαμε μια χελιδονοφωλιά με πηλό, ξυλάκια και χορταράκιαΠλάσαμε χοντρά μακαρόνια, τα τοποθετήσαμε το ένα πάνω στο άλλο, πατήσαμε λίγο για να ενωθούν  και αφήσαμε να στεγνώσει. Επίσης, κάναμε ένα μικρό άνουγμα για να μπορεί να εισέλθει το χελιδόνι. Μικρό τιπ: βάλαμε μέσα στη φωλιά τσαλακωμένα χαρτιά για να μην πέσει. Μόλις στεγνώσει θα τη στερεώσουμε πάνω σε καρφιά που θα καρφώσουμε στο μέρος του τείχου που θέλουμε και θα κολλήσουμε με σιλικόνη.Δακτυλόκουκλες-πουλιά οι οποίες κουβέντιασαν μεταξύ τους για το τι τρώνε, για τις εμπειρίες από το ταξίδι τους, τις συνήθειές τους και το κελάηδημά τους.Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για το εξαιρετικά χρήσιμο υλικό που μας προμήθευσε.2 σχόλια:

mylittlecosyworld είπε...

Μα τι ωραία φαντασία έχουν τα παιδία! Μου άρεσαν πολυ οι ζωγραφιές τους άλλα και όλα όσα κανατε!

Ειρήνη Ματθαιάκη είπε...

Τη ζήλεψα αυτή τη φωλίτσα! φαντάζομαι τον ενθουσιασμό των παιδιών!υπέροχη δουλειά Βασιλική μου! Μπράβο!

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...