Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Γωνιά Ιατρείου


 Αρχικά μιλήσαμε για τους γιατρούς και τις ειδικότητές τους


Ετοιμάσαμε τα ράφια του ιατρείου


 στα οποία κολλήσαμε κουτιά από φάρμακα

Συναρμολογήσαμε τον σκελετούλη (μπορείτε να τον βρείτε εδώ), κολλήσαμε τα εσωτερικά όργανα και  τον τοποθετήσαμε στο ιατρείο













Μιλήσαμε για προληπτική ιατρική μέσω της διατροφής, και θυμηθήκαμε τον υγιεινούλη, τον ανθυγιεινούλη και τη διατροφική πυραμίδα που είχαμε κάνει παλιότερα (βλέπε εδώ). Επίσης, προληπτική ιατρική γίνεται με την υγεινή σώματος και το πλύσιμο χεριών και διαβάσαμε το σχετικό βιβλίο: "Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε"

 











Συζητήσαμε το θέμα της ησυχίας στα ιατρεία και τα νοσοκομεία και ζωγράφισα μια νοσοκόμα που θα τους υπενθυμίζει ότι σε αυτή την γωνιά πρέπει να κάνουμε ησυχία.


και το ιατρείο ετοιμάστηκε


Την επόμενη μέρα το εξοπλίσαμε με ιατρικό υλικό όπως: μάσκες, επιδέσμους, θερμόμετρο, στηθοσκόπιο, κλπ. (τα οποία φέρανε από το σπίτι τους) και ανέλαβαν δράση.




στη συνέχεια μου είπαν ότι θέλουν να γράψουν τη συνταγή που θα πάρει ο ασθενής και τους ετοίμασα το παρακάτω φύλλο: στο οποίο αντέγραφαν την ονομασία του φαρμάκου από το κουτί του που είχαμε κολλήσει στα ζωγραφιστά ράφια














αλλά δεν ήξεραν γιατί ασθένεια δίνεται το κάθε φάρμακο και με ρωτούσαν διαρκώς. Έγραψα λοιπόν πάνω από κάθε φάρμακο την ασθένεια, την οποία αντέγραφαν πρώτη και μετά αντέγραφαν την ονομασία του φαρμάκου.




Και επειδή όλοι "αρρώστησαν" και δεν τους χωρούσε το ασθενοφόρο, εφεύραν το λεωφορείο-ασθενοφόρο στο οποίο πρόσθεσαν και μια αυτοσχέδια σειρήνα (χτυπούσαν ένα καλάθι με ένα ξύλινο τουβλάκι)








8 σχόλια:

Διόνη Κανερνή είπε...

Συνωστισμός βλέπω στο ιατρείο σας!!!!!!Πολύ καλή οργάνωση Βάσω μου!!!Σε λίγες μέρες αρχίζω κι εγώ το ίδιο θέμα!!!!!!Μου έδωσες ωραίες ιδέες!!!

Vasiliki Katsarou είπε...

Έπεσε επιδημία!!! Εγώ δεν είχα κάποιο θέμα σχετικό, αλλά επειδή κάποιος μαθητής μου θα έκανε επέμβαση, μου το ζήτησαν τα ίδια!!!

Νίκη Σκουτέρη είπε...

Χα, χα, διασκέδασα πολύ με την όμορφη αυτή ανάρτησή σας. Πάρα πολύ ωραία και τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ πολύ!

Nina είπε...

είστε καταπληκτικοί όπως και το ιατρείο
σας!!!Μπράβο σας!!!

Ειρήνη Ματθαιάκη είπε...

Τέλεια οργάνωση! Μπράβο Βασιλική!!!!

Μαρία Γιαννίκη είπε...

Φοβερές δραστηριότητες!!!!!!!!!

Βελτσίστα Κατερίνα είπε...

Πολύ ωραίες και οργανωμένες οι δραστηριότητες σας Βασιλική!!!! Καλή συνέχεια να έχετε!!!!!

Vasiliki Katsarou είπε...

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για την ανατροφοδότηση!!!

View more:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...